The tarot handbook - En bok som förklarar mycket väl alla kort. Den passar nybörjare och även mer avancerade.

Tarot den gyllene vishetsläran – En bok som ytterst bra förklarar korten på en djupare nivå, tar upp hur korten ar kopplade till varandra och astrologiska kopplingar till korten. Den här boken har jag lärt mig mycket av och jag skulle rekommendera den till alla som studerar och vill lära sig mer om tarot, men kom ihåg att den är ganska avancerad.

Tarot for a new generation - En mycket innehållsrik tarotbok där alla aspekter på samtliga tarotkort är mycket utförliga. Nackdelen är dock att det kan vara svårt att tolka kort utifrån en sådan här bok med så många tolkningsförslag för varje kort. Boken lär dig de många betydelser för varje kort men saknar läran om att tolka korten intuitivt. Boken passar dig som har lagt kort ett tag för mer kött på benen.

Levande symboler – En bok som förklarar symbolernas betydelser i kortleken, huvudpunkten ligger dock på stora arkanan. Mycket finns alltså att lära om stora arkanan men jag skulle gärna se mer information om lilla arkanan också.

Mastering the tarot(Juliet Sharman-Burke) – Det här är en bok som tar upp korten i stora arkanan och förklarar symboler och historia kring dessa, olika kortlekar jämförs och förklaras. Återigen är fokusen på stora arkanan men vill man lära sig mer om den så är boken suverän.

Tarotböcker ( avancerade):

21 ways to read a Tarot card (Mary K Greer's)- En bok som är mycket avancerad och grundläggande för dig som vill lära dig kortens många dimensioner.

Mary K Greer skriver i allmänhet avancerade och specifika tarotböcker. Vill du studera vidare och djupare rekommenderas hennes böcker.