Astrologi

 

De flesta människor skulle hålla med om att solen har en stor påverkan på dem när det gäller hälsan, många upplever trötthet, tungsinthet och depression under årets mörkare dagar.

Månen påverkar stora vattenmassor och även oss på ett mer omedvetet plan. Många upplever skiftningar i humör och sömn vid fullmåne, andra upplever även ångest och oro.

Astrologin är ett sätt att försöka förstå och förklara hur vi blir påverkade av solen, månen och planeters inflytanden. Astrologin bygger på övertygelsen om att dessa inflytanden påverkar våra liv och hur vi beter oss i allra högsta grad, att man till och med kan avgöra en persons personlighet och liv genom att titta på det ögonblick då personen föddes, detta kallas födelse horoskop. En persons födelse horoskop bygger på födelseögonblicket, vart solen, månen och planeterna stod på himlavalvet just vid det ögonblicket. Utifrån detta utläser man personens egenskaper, personlighet och framtid.

Ett partner horoskop bygger på två personers födelsehoroskop som man jämför för att finna för och nackdelar i relationen, om man passar ihop astrologiskt eller inte.