Boktips

Tarotböcker (nybörjare):

Tarot 78 svar ( Ylva trollsveden) - En bok som ger dig flera vinklar på varje kort när det gäller; kärlek, ekonomi, arbete, hälsa och andlig hälsa. Efter ett tag blir boken dock lite tråkig och man känner att man vill fördjupa sina kunskaper ytterligare. Den går på ytan inte på djupet i mitt tycke.

The tarot handbook - En bok som förklarar mycket väl alla kort. Den passar nybörjare och även mer avancerade, det är en mittemellan bok.

Tarotböcker (Avancerade):

Tarot den gyllene vishetsläran – En bok som ytterst bra förklarar korten på en djupare nivå, tar upp hur korten ar kopplade till varandra och astrologiska kopplingar till korten. Den här boken har jag lärt mig mycket av och jag skulle rekommendera den till alla som studerar och vill lära sig mer om tarot, men kom ihåg att den är ganska avancerad.

Tarot for a new generation - En mycket innehållsrik tarotbok där alla aspekter på samtliga tarotkort är mycket utförliga. Nackdelen är dock att det kan vara svårt att tolka kort utifrån en sådan här bok med så många tolkningsförslag för varje kort. Boken lär dig de många betydelser för varje kort men saknar läran om att tolka korten intuitivt. Boken passar dig som har lagt kort ett tag för mer kött på benen.

Levande symboler – En bok som förklarar symbolernas betydelser i kortleken, huvudpunkten ligger dock på stora arkanan. Mycket finns alltså att lära om stora arkanan men jag skulle gärna se mer information om lilla arkanan också.

Mastering the tarot(Juliet Sharman-Burke) – Det här är en bok som tar upp korten i stora arkanan och förklarar symboler och historia kring dessa, olika kortlekar jämförs och förklaras. Återigen är fokusen på stora arkanan men vill man lära sig mer om den så är boken suverän.

Tarotböcker (riktigt avancerade):

21 ways to read a Tarot card (Mary K Greer's)- En bok som är mycket avancerad och grundläggande för dig som vill lära dig kortens många dimensioner.

Understanding the tarot court – Den här är en bok av flera som tillhör ”special topics in tarot” och vill man han riktigt avancerade böcker inom tarot kan jag rekommendera den här serien, författaren heter Mary K.Greer. I dessa böcker finns en hel vetenskap och är rätt tunga att läsa, påminner om en del böcker på universitet, men det finns mycket att lära sig.

Relationer - psykologi:

Energitjuvar, I familjen, relationen och på jobbet(Ingalill Roos) - Boken som tar upp fenomenet energitjuvar på ett ingående och välinformerande sätt. Du får förklaringar till varför de har detta beteende och vad du kan göra åt situationen när du själv blir påverkad av en energitjuv.

Varför väljer jag alltid fel partner? (Eva Rusz)- Läs och lär dig mer om varför du eller någon annan alltid verkar attraheras till "fel" sorts partner.

Blandat:

The Celestine prophecy – En skönlitterär bok som handlar om andlig och spirituell utveckling. En spännande och lärorik bok som verkligen får en att fundera. Är du intresserad av andlig utveckling och självkännedom vill jag verkligen rekommendera denna bok. Det finns även uppföljare till boken, den tionde och elfte insikten.

Freja, Idun och Saga – En trilogi om våra förfäder och fornnordisk religion. Otroligt spännande och bra böcker som är mycket intressanta med tanke hur välskrivet och förklarat det är om Sverige för 2700 år sedan.

Soltecken och Relationstecken (Linda Goodman) – Bra astrologiböcker som finns billigt i pocket.